Kozağacı Kuran Kursu PDF Yazdır E-posta
Friday, 12 February 2016

SERİK’TE KUR’AN KURSLARINA BİR HALAKA DAHA KATILDI

Kozağacı Mahallesinde Serik Belediyesi tarafından yaptırılan Kur’an Kursu binası açılış töreni 11 Şubat Perşembe günü yapıldı.

Törene Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İl Müftü Yardımcısı Serik Müftü Vekili Mevlüt Topçu, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, Serik Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu Yanköy Mh. Kocagözler Camii İmam-Hatibi Muammer Canlı’nın yaptığı programda Şatırlı Mh. Akmezar Camii İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç, Abdurrahmanlar Mh. Çıtlıklı Camii İmam-Hatibi Ali Kanat, Yukarıkocayatak Mh. Camii İmam-Hatibi Nevzat Şen ve Eskiyörük Mh. Camii İmam-Hatibi Nevzat Yıldız Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudular. Öğrenciler de şiirlerle programa renk kattılar. Programda, Kozağacı Mahalle Muhtarı, Serik Belediye Başkanı, Müftülük Şube Müdürü, Serik Müftü Vekili ve İl Müftüsü birer konuşma yaptı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık Kozağacı Mahallesine sosyal aktivitelerde kullanılmak üzere kapalı alan yaptıklarını, okul bahçesine düzenleme yaptıklarını, mahalle yolunu büyükşehir belediyesinin de katkıları ile asfaltladıklarını ve bunlarn en önemlisi olan Kur’an Kursu binasını tamamladıklarını söyledi. Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, yaptığı açılış duasının ardından, inşaatı tamamlanan kur’an kursunda öğretime başlandığını ve bununla kur’an kursu sayısının kırk altıya çıktığını söyledi. Müftü Vekili Mevlüt Topçu, ilçe belediyesinin yapımını tamamladığı Kur’an Kursu binası için belediye başkanına, çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. İl Müftüsü Osman Artan da yaptıkları konuşmada ailede kadınların eğitiminin önemine dikkat çekerek kadınlarımızın dini doğru bir şekilde öğrenmelerinin oldukça önemli olduğunu, kur’an kurslarının bu konuda önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından Kur’an Kursu gezildi. Program sonunda katılanlara hayırseverlerin hazırladığı yemek ikram edildi.

Son Güncelleme ( Sunday, 14 February 2016 )