Hafız Kuran Kursu Öğret PDF Yazdır E-posta
Friday, 29 January 2016

HAFIZ KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ FORMASYON SEMİNERİ SERİK’TE BAŞLADI

Hafızlık eğitiminde görev alan Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik formasyon semineri  26-31 Ocak tarihleri arasında Serik Boğazkent Port Nature Otelde  gerçekleşiyor.

Açılışta Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya İl Müftü Yardımcısı ve Serik Müftü Vekili Mevlüt Topçu, Program Yöneticisi Şef Metin Gök, Program Koordinatörü ve sunucusu Semahat Özgenç ve Öğretim Görevlisi Sema Çelen hazır bulundu.

Antalya İl Müftü Yardımcısı ve Serik Müftü Vekili Mevlüt Topçu programın açılışında Kur’anı Kerim okudu ve ardından bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bugün çok önemli bir eğitim seminerini başlattığını, bu program sonunda hafızlık eğitiminin Türkiye çapında bir ivme kazanacağına inandığını söyledi. Beşyüz’ün üzerinde hafize hoca hanımın katıldığı bu seminerde hem çok önemli bilgiler, taktikler ve teknikler öğreneceklerini hem de birbirlerinin bilgi, görgü ve tecrübelerini paylaşma fırsatı bulacaklarını, hem ülfet edeceklerini hem de kendileriyle ülfet edileceğini, görev yerlerine döndüklerinde çok farklı bir donanım ve heyecanla öğrencilerine daha faydalı olacaklarını belirtti. Antalya-Serik ilçesinde böylesi hafızı kelamları, Kur’an hadimlerini misafir etmekten ve bu buluşma için Başkanlığımızın Antalya’yı tercih etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Topçu, programın şahsımız, ailemiz, öğrencilerimiz, teşkilatımız ve ülkemiz için hayırlar ve bereketler getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum”, diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı konuşmada; “Bu salon bugün ülkemizin her bir köşesinden çok değerli hafize hoca hanımları ağırlıyor, bu toplantıda hafızlık eğitimi tüm yönleriyle masaya yatırılacak ve uzmanların sunumu, katılımcı hocahanımların tecrübeleri ve özverili teklifleri katkılarıyla hafız Kur’an Kurslarımız daha iyiye ve daha güzele yönelecek inşaallah, “Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.” ayeti gereğince ağır vazifelerimiz var. Bu bağlamda Hafızlık yaptıran öğreticilerin iki görevi olduğunu düşünüyorum. Birincisi Kur’anı hafızalara zihinlere nakşetmek, ikincisi ise zihinlere nakşedilen Kur’anı hayata taşımaktır. Ayrıca; “Şüphesiz biz seni, şahit, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik” ayeti gereği toplumu peygamberi metodla uyarma ve müjdeleme görevlerimiz var. Geçtiğimiz 15-20 yıl öncesi hafızlık müesseselerimizin, Kur’an Kurslarımızın nasıl sekteye uğratıldığını iyi biliyorsunuz. Bugün Elhamdülillah böylesi engeller kalmadı. İçinde bulunduğumuz zamanın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Belgeli 120 bin hafızımız var. Bu oran 78 milyonluk Türkiyemizin  nüfus oranına göre binde iki hafızımız var. Bu sayı oldukça az. Bu rakam gerçekten çok üzücü. Bazı ülkelerin hafız oranı yüzde bir iken, bizde bu rakam binde ikilerde seyrediyor. O yüzden hafızlık eğitimi konusunda yapacağımız çok iş, alacağımız çok mesafe var. İşte burada daha iyi, daha çok nasıl hafız yetiştirebiliriz, bunun metodlarını konuşacağız. Sizlere bol bol “Hatırat” okumanızı tavsiye ediyorum. Mesela, kendisi de sizin gibi hafız olan 1930’ lu yıllarda çok zor şartlarda nasıl hafız olduğunu anlatan Ali Ulvi Kurucu hocamızın hatıralarını mutlaka okuyalım. İhlas, samimiyet, aşk ve heyecan hocalarımızda bulunması gereken çok önemli vasıflardır. Hafızlık yaptıran Kur’an Kursu öğreticilerimizin yeterlilikleri var. Bu yeterlilikler uzman Kur’an Kursu öğreticilerinin yeterlilikleriyle aynı. Bu yeterliliklerin en başında Kur’anı Kerim’i üç okuyuş şekline göre usulünce ve manasını düşünerek okumaktır. Kur’an metninden her gün bir ayeti mealiyle okuma ve okutma adına bir çalışma yaptık. Bir eser hazırladık. Basım için son aşamada inşaallah. Bu eserde günlük hayata, yaşama dair ayetler seçilmiş, öncelikli olarak okunması ve anlaşılması amaçlanmıştır. Hafızlık yaptırırken öğrencilerin Kur’anlarında bu ayetlerin altını çizerek manalarını da öğrenmeleri için gayret etmemiz lazım, İnşallah bu seminerimiz her yönüyle bereketli geçer ve kaliteli hafızlarımızın yetişmesine, sayılarının artmasına vesile olur,” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme ( Sunday, 14 February 2016 )