Hac Kayıtları Devam PDF Yazdır E-posta
Thursday, 21 January 2016

HAC KAYITLARI DEVAM EDİYOR

19 Ocak’ta başlayıp 27 Ocak Çarşamba günü sona erecek olan Hac Kayıtları devam ediyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Hac Önkaydı için, İlk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşların, ilgili bankalarda açılan Kurumsal Hac Ön Kayıt hesabına 20 TL yatırdıklarına dair banka dekontu ve nüfus cüzdanlarıyla müftülüğe başvurması gerekmektedir.

2015 yılında kur'aya katılanlardan hacca gidemeyenlerin “Kayıt Yenileme” işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacaktır. Ancak; 2015 yılı tercihlerinden; Kayıt il ilçesi, İletişim Bilgileri, Telefon Bilgileri, Hac konaklama türleri ve kur’aya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler Müftülüğe başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabileceklerdir.

Hac Kur'a sonuçları ile Kesin kayıt bilgileri SMS yoluyla hacı adaylarına bildirileceğinden özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

Müftülüklere yapılan müracaatlarda kayıt parasını yatırdığına dair dekontu, müracaat dilekçesi ile birlikte süresi içerisinde müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarası da almayanların müracaatları geçerli olmayacak, bunlar kur’aya dahil edilmeyecek, talep etmeleri halinde ise yatırdıkları ücret kendilerine iade edilecektir.

Müracaatlarda; eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya hiç bir akrabalık bağı olmayanların istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde kur’aya girme talepleri kabul edilecektir.

Kayıtlar esnasında seçilecek olan Hac Konaklama Türleri bağlayıcı olacağından ve daha sonra tür değişikliğine imkân tanınmayacağından Hacı adayları; müracaat form dilekçesinde yer alan hac konaklama türlerinden durumuna uygun olanını, verilen fiyat aralığı ve süreyi de dikkate alarak mutlaka belirleyeceklerdir.

A-Normal Konaklama Türü: Takribi Fiyatı: 3.600 – 3.800 Dolar. Takribi Süresi: 25-40 gün. B-Müstakil Konaklama Türü: Takribi Fiyatı: 5.000 – 5.400 Dolar. Takribi Süresi: 15-30 gün. C-Otel Konaklama Türü        : Takribi Fiyatı: 6.500 Dolar ve üzeri.Takribi Süresi: 10-25 gün.

Son Güncelleme ( Sunday, 14 February 2016 )