İletişim Semineri PDF Yazdır E-posta
Monday, 11 January 2016

Serik Müftülüğünden Gençlerimize, Tehlikeli Tuzaklara Dikkat! Semineri

Serik Müftülüğü Gençlik Temsilciliği, Serik Belediyesi ve Yeni Dünya Vakfı işbirliği ile 9 Ocak 2016 Cumartesi günü Belediye Meclis Salonunda “İletişim Araçlarını Doğru Kullanma” konulu eğitim programı düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Osman ARTAN, İlçe Kaymakamı Dr. Rıfat Altan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici, Garnizon Komutanı Mehmet Ece, Serik İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, Antalya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Uzman Vaiz Fatih Tunç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları, din görevlileri, vatandaşlar ve gençler katıldı.

Şatırlı Mahallesi Akmezar Camii İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç’in okuduğu Kur’anı Kerimin ardından sinevizyon sunumu yapıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu; “Gençlere ve çocuklarımıza iletişim araçlarını sınırsız ve kontrolsüz kullanma imkânı tanıdığımız zaman onların iman, ahlak, edep, terbiye, kültür, örf ve adetleri tehdit altında kalmış olur. İşte bu yüzden geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik bu tip programlar artarak devam edecektir” dedi ve programa katılan ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; “Bizim işimiz gücümüz gençliktir. Gençliğimize sahip çıkmazsak onlara başkaları sahip çıkar. Bunun bilincindeyiz, bu bağlamda İlçe Müftülüğümüzün yaptığı tüm gençlik faaliyetlerinin destekçisi olacağız” dedi. İl Müftüsü Osman Artan, yaptığı konuşmada; “Günümüz şartlarında iletişim araçlarını yasaklayamayacağımıza göre gençlerimize bunların doğru kullanımını öğretmek zorundayız. Bu görev eğitim kurumlarının, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarınındır” dedi.

Programın sunumunu yapan Antalya Gençlik Koordinatörlüğü Genel Sekreteri Cami Rehberi İbrahim Doğru eğitim programına neslimizi bekleyen tehlike ve tuzakları sayarak başladı. Bu tuzaklardan dini ve kültürel değerlerin ve dilin hedef alınmasının altını çizdi. Doğru; “Bunlarda başarılı olabilmek için dizi ve filmlerle şuur altına hitap eden mesaj sistemi demek olan sübliminal mesaj ve filmlerdeki 25. kare ile şuur altına hitap etmektedirler” dedi. Oluşan bağımlılıkları moda, giyim ve estetik bağımlılığı, internet ve sosyal medya bağımlılığı, sanal oyun bağımlılığı ve madde bağımlılıkları başlıkları altında inceleyerek, bunlardan korunma ve kurtulma yöntemlerini anlatan İbrahim Doğru, misyonerlik faaliyetleri, Yehova Şahitleri ve önümüzdeki günlerin büyük tehlikesi Bahailik hakkında bilgilendirme yaparak sunumunu tamamladı.

Program sonunda konuşmacı İbrahim Doğru’ya İlçe Kaymakamı Dr. Rıfat Altan çiçek takdim ederken değerlendirme ve teşekkür konuşması yaptı. Belediye başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık günün anısına plaket takdim etti. Programa katılan tüm gençlerimize Serik Spor takımforması hediye etti. Protokol üyelerinin gençlerle beraber hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program sona erdi.

Son Güncelleme ( Thursday, 21 January 2016 )