Müslüman Oldu PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 05 January 2016

KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU

05 Ocak 2016 Salı günü müslüman olma isteğiyle Serik Müftülüğüne gelen Gürcistan uyruklu 27 yaşındaki Giryio şahitler huzurunda müslüman oldu.

Serik Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner, Bakara suresinin son ayetlerinin metin ve mealini okuyarak başladığı ihtida merasiminde kelime-i şehadetle Müslüman olunduğunu, Allah’ın bir ve tek olduğunu, doğmamış ve doğurmamış olduğunu, Hz. Adem’den itibaren Hz. Muhammed’e (sas) kadar gelen tüm peygamberlere Müslümanların inanması gerektiğini ve sadece bunlarla yetinmeyip İslam dininin emrettiği namaz ve oruç gibi ibadetleri de yapmaları gerektiğini söyledi.

Müslüman olduktan sonra Muhammet Emin adını alan Giryio, müslüman olan babasını 4 yaşında iken kaybettiğini, müslüman olmakla onun da bir arzusunu yerine getirdiğini, eşinin de müslüman olması için elinden geleni yapacağını ve müslüman olduğu için çok sevinçli olduğunu ifade etti.

Merasimin sonunda Şube Müdürü Güner, İslamiyet’i seçmesinden dolayı Muhammet Emin’i tebrik etti, ona İhtida Belgesi verip kitap hediye etti.