Umreciler Dualarla Uğurlandı PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 15 December 2015

SERİK UMRECİLERİ DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

11 Aralık Cuma günü İkindi namazına müteakip İlçemizden umreye gidecek olanlar için umre uğurlama programı düzenlendi. Daha önce hazırlayıcı seminerleri yapılan umrecilerimize uğurlama programı düzenlendi.

Program Şatırlı Mahallesi Akmezar Cami İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç’in okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Ardından Kozan Mahallesi Gökveliler Camii İmam-Hatibi Emre Mutlu ve Şatırlı Mahallesi Akmezar Cami İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç hocalarımız ilahi okudular.

Akabinde Müftü Vekili Mevlüt TOPÇU umrecilerimize bir konuşma yaptı. Topçu konuşmasında umrecilerin dikkat etmesi gereken hususları hatırlattı. Kutsal topraklara ulaşıp Kabeyi görünce ilk yapacakları duanın makbul dualardan olduğunu, bu duada İslam ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntılardan bir an evvel kurtulmaları için samimi dualarda bulunmalarını aynı zamanda orada karşılaşacakları her türlü meşakkate güzel bir sabır göstermeleri gerektiğini hatırlatarak umreciler için uğurlama duası yaptı. Ardından umrecilerle vatandaşların helalleşmesiyle program sona erdi.