Öğretmenler Günü Mesajı PDF Yazdır E-posta
Monday, 23 November 2015

MÜFTÜ VEKİLİ GÜNER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Serik Müftü Vekili Mustafa Güner bir mesaj yayınladı. Güner, yayınladığı mesajında şunları söyledi.

“Mensubu olduğumuz İslam dini, okumaya, eğitim-öğretime büyük önem vermiş, daha gönderilen ilk ayetlerde “Oku” emriyle hem okumayı hem de okutmayı emretmiş ve mesleklerin en saygınları arasında sayılan öğretmenliğe gereken değeri göstermiştir. Yüce Allah Kur`an-ı Kerim’in Âl-i İmran Suresi 164. ayetinde, Peygamberini kitap ve hikmeti öğreten bir muallim (öğretmen) olarak gönderdiğini bildirmiştir. ‘Allah beni bir muallim (öğretmen) olarak gönderdi’ diyen Hz. Peygamber (sas) de Medine’ye hicretinden önce Mus’ab b. Umeyr’i, Medinelilere İslam’ı ve okuma yazmayı öğretmesi için Öğretmen olarak gönderdi. Kendisinde bizim için güzel örnekler bulunan Hz. Peygamber (sas) den eğitim alan Es-Sülemi (r.a.) de O`nun öğretmenliği konusunda: ‘Ben Rasûlullah`tan daha güzel eğitim veren bir öğretmen görmedim. Beni ne azarladı, ne dövdü ve ne de hakaret etti’ demiştir.

Bu vesile ile anasınıfından ortaokula, liseden yüksekokula kadar eğitim kurumlarımızın her kademesinde görev yapan tüm öğretmenlerimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan Kur`an Kursu Öğreticilerimizin ‘Öğretmenler Gününü’ kutluyor, o zorlu görevi yaparken kolaylıklar ve başarılar diliyorum.''