Andrei Müslüman Oldu PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 04 November 2015

MOLDOVALI ANDREİ MÜSLÜMAN OLDU

Serik Belek mahallesinde otelde çalışan Moldova uyruklu Dermenji Andrei Müslüman olma isteğiyle müftülüğe başvurarak Müslüman oldu.

04 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen İhtida merasiminde Müftü Vekili Mustafa Güner’in ve diğer şahitlerin huzurunda şahadet getirerek Müslüman olduğunu ilan eden Andrei, “bundan sonra Eyyüb ismini kullanacağını ve çok sevinçli olduğunu” söyledi.

Müftü Vekili Güner de “şehadet getirmekle her şeyin bitmediğini, aksine yeni başladığını ve bu imanının amellerle desteklenmesi gerektiğini, Kur’an-ı Kerim öğrenip, anlamını öğrenmesi ve ona göre yaşaması gerektiğini” ifade ederek Müslüman olmasından dolayı Eyyüb’ü tebrik etti

Kendisine İhtida belgesi takdim edilen Eyyüb’e Müftü Vekili tarafından Kur’an-ı Kerim Meâli, İslam İlmihali ve çeşitli kitaplar hediye edildi.