Koruyucu Sağlık Semineri PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 04 November 2015

DİN GÖREVLİLERİNE KORUYUCU SAĞLIK SEMİNERİ

Serik Müftülüğü personeline Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personeli tarafından kanser, aile içi şiddet ve koruyucu ruh sağlığı konulu seminer verildi.

03 Kasım 2015 tarihinde Müftülük toplantı salonunda yapılan seminere imam-hatip, müezzin-kayyim ve kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Programın açılışında Müftü Vekili Mustafa Güner, “İslamiyet sağlığın korunmasına ve temizliğe oldukça önem vermiş, hastalıktan korunmanın tedaviden önce olduğunu bildirmiştir. Günümüz tıbbının da en önemli konusu olan koruyucu hekimlik ile İslam’ın tıp anlayışı paralellik arz etmektedir. Din Görevlilerinin de, vatandaşlara sağlıklı bilgi verebilmesi için ruh sağlıklarının yerinde olmasının önemli olduğunu düşünerek böyle bir seminer vermeyi uygun bulduk” şeklinde konuştu.

Pratisyen Hekim ve Psikolog tarafından verilen seminer, personelin sorduğu soruların cevaplanmasıyla son buldu.