Karadayıda Aşure PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 28 October 2015

KARADAYI YENİ CAMİİ KUR’AN KURSUNDA AŞURE

Serik Karadayı Mahallesi Yeni Camii Kur’an Kursu öğreticisi Ümmü Gülsüm Kırışık, İmam-Hatip Mustafa Karataş ve Kur’an Kursu öğrencileri 28 Ekim Çarşamba günü aşure programı düzenlediler.

Programa Müftü Vekili Mustafa Güner, Müftülük Şefi Hüseyin Yılmaz, Karadayı İlkokulu Müdürü ve Öğretmenleri, Din Görevlileri, Karadayı Merkez ve Kosatlar Kur’an Kursu Öğreticileri, Öğrencileri ile mahalle halkı katıldı.

Karadayı Kosatlar Camii İmam-Hatibi Hasan Camgöz’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından Müftü Vekili Mustafa Güner yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Aşure tatlısı geleneği Hz. Nuh’un gemisinde yapılan çorbaya dayanır, Osmanlıda bu tatlıya önem verilirdi. Allah Teala Muharrem ayında ve Aşure gününde Peygamberlere olağanüstü güzellikler tattırıp onları sıkıntılarından kurtardı. Bu günde yaşanmış acı olay da Hz, Hüseyin’in şehit edilmesidir. Hz. Hüseyin efendimiz, Kerbela’da zalimin karşısında durduğu için şehit edilmiş ve bize Hüseyni bir duruş sergilememizi öğretmiştir. Bugün İslam Coğrafyası da adeta bir Kerbela olmuştur. Cennet vatanımızın da Kerbela olmaması için birliğimizi her zamankinden daha çok muhafaza etmeliyiz.”

Konuşmadan sonra Karadayı Merkez Camii İmam-Hatibi Süleyman Özen Kur’an-ı Kerim okudu. Müftü Vekili Mustafa Güner dua yaptı.

Program sonunda öğrencilerin hazırladıkları aşure çorbası ikram edildi.