Yeşilbahçe Kursunda Aşure PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 27 October 2015

YEŞİLBAHÇE KUR’AN KURSUNDA AŞURE PROGRAMI

Serik Yeşilbahçe Kur’an Kursu öğreticileri Ufuk Uslu, Fatma Karataş ve Kurs öğrencileri 27 Ekim Salı günü kurs bahçesinde Aşure Programı düzenlediler.

Programa İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ömer Demirbaş, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Öğretmenler, Din Görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve Öğrencileri ile mahalle halkı katıldı.

Yıldırım Beyazıt Camii İmam-Hatibi Ünal Metin’in Okuduğu Aşrı Şerifle başlayan Programda İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptıkları konuşmada Aşure ve önemini anlatarak aşureile ilgili güzel bir benzetmeyi aktardı. “Aşure çorbası içine konulan ayrı ayrı gıdaların birleşmesiyle güzel bir tat ortaya çıkmaktadır. İnsanlarda mezhebiyle, meşrebiyle, fitneye fırsat vermeden, kardeşlik içerisinde aşurede oluşan o tat gibi birlikte yaşamasını bilmelidirler” dedi. Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner konuşmanın ardından dua yaptı.

Program sonunda misafirlere öğrencilerin hazırladığı Aşure Çorbası ikram edildi.

Son Güncelleme ( Tuesday, 27 October 2015 )