İnsan ve Medeniyet Hareketi PDF Yazdır E-posta
Saturday, 10 October 2015

SERİK İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ DERNEĞİNDE NAMAZ VE CAMİ KONUŞULDU

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Serik Şubesinde Cami ve Namaz Eksenli Hayat konusunda konferans verdi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Toplantı Salonunda her hafta Cuma akşamları mutat olarak yapılacak olan konferanslar serisinin ilki bu hafta gerçekleştirildi. Sezonun ilk konferansını İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş sundu.

9 Ekim Cuma akşamı düzenlenen ve derneğin toplantı salonunda, Genç Hareket üyelerinin ve seçkin bir topluluk huzurunda icra edilen program, Akkuyu Camii Müezzin-Kayyımı Tevfik Nuri Kara’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen İlçe Müftümüz, Cami ve Namaz Eksenli Hayat konusunu anlattı. Konuşmasında yeryüzünde insanın var olduğu andan itibaren Namaz’ın ve o ibadetin icra edileceği mabetlerin var olduğunu Kur’an’dan örneklerle ortaya koydu. Namazın bir diriliş olduğunu vurgulayarak, namazla diri olmanın önemini belirtti. Gönlün mabetlere ve mescitlere bağlı olmasının Allah katındaki derecemizi artıracağını ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenecek olan programları da tanıtan İlçe Müftümüz, dinleyicileri tüm programlara davet etti.

Son Güncelleme ( Saturday, 10 October 2015 )