Vekaletle Kurban PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 08 September 2015

VEKÂLETLE KURBAN KESİM KOMİSYONU TOPLANDI

İlçe Müftülüğümüz Vekâletle Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş başkanlığında, komisyon üyelerinin de katılımıyla İlçe Müftülük Kütüphanesinde toplandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yıllardır yapılmakta olan Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu bu yıl da dünyanın dört bir yanında icra edilecek. Bu organizasyona Serik’ten sağlanacak katkı ve destekleri düzenlemek ve koordine etmek üzere, Serik Müftülüğü Vekâletle Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu 8 Eylül Salı günü Müftülük kütüphanesinde İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş başkanlığında toplandı.

Toplantının başında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı Kurbanlarımız Kardeşlik İçin sinevizyonu izlendi. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş; vekâletle kurban kesimi için hazırlanan afiş, pankart ve kitapçıkların dağıtımının başladığını söyledi. Geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışında 135 bin kişi vekâletle kurban kestirdi, bu yıl ise 200 bin kişiye ulaşmak hedeflenmektedir. Yurt içinde vekâletle kurban kestirecek olanların kurban bedeli 625 TL, yurt dışında kurban kestirecek olanların kurban bedeli 450 TLdir. Vekaletle kurban kestirecek olanların son müracaat tarihi 23 Eylüldür.  Vekaletle kurban kestirecek olanların İlçe Müftülüğümüze, cami görevlilerimize, ilgili bankalara veya İnternetten Türkiye Diyanet Vakfı resmi web sitesi www.diyanetvakfi.org.tr den online olarak müracaat edebilirler dedi.

Toplantıya katılanlar vekâletle kurban kesiminde daha çok kişiye ulaşabilmek için düşünce ve önerilerini sundular. Bu öneriler ve alınan kararlar istikametinde bir çalışma takvimi belirlenerek, bu istikamette çalışmalara başlandı.