Dualarla Başladı PDF Yazdır E-posta
Monday, 31 August 2015

KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK DUALARLA BAŞLADI

Kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek hacı adaylarına,  31 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00 da Müftülük Toplantı Salonunda, uğurlama programı düzenlendi.

Programa Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın ve Bünyamin Okutan, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, din görevlileri, hacı adayları ve vatandaşlar katıldı.

Program sunumunu Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner’in yaptığı programda Akkuyu Camii Müezzin-Kayyımı Tevfik Nuri Kara Kur’an-ı Kerim okudu. Okunan ayetlerin mealini Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner sundu. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptıkları konuşmada; Bu yıl ilçemizden toplamda 76 hacı adayının kutsal topraklara hac ibadeti için gideceğini, bugün bunlardan 29 unun yola çıkacağını söyledi. Şairin Ey bad-ı saba uğrarsa yolun semt-i haremeyne, / Tazimimizi arzeyle Rasuli`s-Sakaleyne dizelerini okuyarak; bu dizeler hak âşıklarının rüzgâr vasıtasıyla, gideceğiniz kutsal diyarlara selam göndermelerini ifade etmektedir. “Biz de bu kutsal yolculuğa çıkacak olan siz kardeşlerimize; gittiğiniz yerlere bizden selam götürün diyoruz” dedi ve o yerler, bütün günahların yakıldığı, yok edildiği yerlerdir, kıymeti bilinmeli diye ilave etti. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın da bir selamlama konuşması yaparak, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Akkuyu Camii Müezzin-Kayyımı Tevfik Nuri Kara ve Sarıabalı Vezirağa Camii İmam-Hatibi Keramettin Eren; tekbir, tehlil, telbiye, ilahi ve kaside okudular. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un yaptığı duaya katılımcılar âminleriyle eşlik ettiler.

Program sonunda hacı adayları herkesle tek tek helalleşerek vedalaştılar.