Kadir Gecesi Coşkusu PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 14 July 2015

KADİR GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI

Kadir Gecesi ilçemiz camilerinde kadın erkek ve çocukların yoğun katılımıyla idrak edildi. Özellikle Merkez Camiinde diğer camilerde olduğu gibi, cami cemaati almadı. Sabah namazına kadar devam eden programlarla Kadir Gecesi ihya edilmeye çalışıldı.

Merkez Camiinde Kadir Gecesi İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un vaazı ile başladı. Namazın ardından Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Ali Metin,Akkuyu Camii İmam-Hatibi Tevfik Nuri Kara ve Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner Kur’an ziyafeti sundular. İlçe Müftümüz her okuyucunun okumasının ardından, okunan ayetlerin tefsirini sundu ve program sonunda da dua yaptı. İlerleyen saatlerde Tesbih Namazı kılındı.

Çıkışta hayırseverlerin hazırladıkları yöresel pişi, lokma, çikolata ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Camilerin sabaha kadar açık kaldığı ilçemizde, her camide kendine özel programlar; iftar programları, Kur’an ziyafetleri, tesbih namazı, teheccüt namazı, sahur programları icra edildi.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş da Şube Müdürü Mustafa Güner ile birlikte, Yukarıkocayatak Camiinde Tesbih Namazına, Abdurrahmanlar Zümrüt Camiinde Teheccüd namazına katılarak ibadete iştirak etti ve cemaatle hasbihal etti. Töngüşlü Camiinde ise Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu ile birlikte sahur programına katıldı ve sabah namazını Töngüşlü Camiinde hep birlikte kılarak, cemaate bir konuşma yaptı.

Karşılıklı tebrikleşmelerle program sona erdi.