Camiler Çocuklarla Şenlendi PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 23 June 2015

İLÇEMİZDE CAMİLER ÇOCUKLARIMIZLA ŞENLENDİ

İlçemizdeki Yaz Kur’an Kursları tüm Cami ve Kur’an Kurslarımızda başladı. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Dikmen Camiinde ilk derse katılarak Yaz Kurslarını başlattı.

Bu yılın Yaz Kur’an Kursları ilçemizin 153 camisi ve 40 Kur’an Kursunda 22 Haziran Pazartesi günü başladı. Yaklaşık 5000 öğrencinin cami ve Kur’an Kurslarımızda buluştuğu kurslarımızın ilk gününde, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner’le birlikte Dikmen Camiinde çocuklarla buluştu.

İlçe Müftümüz çocuklara hoş geldiniz diyerek onların yeni eğitim-öğretim yıllarını tebrik etti. Buradaki eğitimin çok önemli olduğunu ifade etti. Derslerimizi ve hocalarımızın verdiği ödevleri önemseyerek buradan en verimli sonuçlarla mezun olmak gerektiğini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada bizleri bir ömür boyu manen diri ve canlı tutacak bilgiler verilmektedir. Allah’a karşı görevlerimizin ne olduğunu, dünyada iyi bir Müslüman olarak yaşamanın ilkelerini burada öğreneceğiz. Bu bilgilerle donanıp, tavır ve davranışlarımızı bu ilkeler istikametinde şekillendirerek Allah’ın sevdiği ve razı olduğu kişiler olacağız.”

Konuşmasının ardından Cami İmam-Hatibi Bekir Ay’la birlikte öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.