Müslüman Oldu PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 17 June 2015

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDE ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU

Rusya vatandaşı olan 23 yaşındaki Yulia Statkevich eşiyle birlikte, Müslüman olma isteğiyle Müftülüğümüze müracaat ederek ihtida etti.

16 Haziran günü İlçe Müftülüğümüzde düzenlenen törende, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un nezaretinde şahadet getirerek Müslüman olduğunu ilan eden Yulia, sevincini eşi, çocuğu ve merasimde hazır bulunanlarla paylaştı.

Evlilik sebebiyle iki yıldır Türkiye’de yaşadığını söyleyen Yulia; Türkçe öğrendiğini ve bu süre içerisinde tanıdığı ve öğrendiği İslam dininin mensubu olmaktan da çok mutlu olduğunu ifade etti.

İlçe Müftümüz tarafından kendisine İslam Dini hakkında bilgiler verildikten sonra yine İlçe Müftümüz tarafından ihtida belgesi takdim edilen Yulia’ya, Müftülüğümüzce Kur’an-ı Kerim, İlmihal ve Siyer-i Nebi hediye edildi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 17 June 2015 )