Hac Eğitim Semineri PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 09 June 2015

HACI ADAYLARINA YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

2015 yılı içerisinde İlçemizden Hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik olarak Eğitim Semineri düzenlendi. Üç gün sürecek olan seminer, 8 Haziran günü saat 9.00 da Müftülük Toplantı Salonunda başladı.

Bu yıl ilçemizden Hacca gidecek olan 67 hacı adayının Hac ibadetine, hem madden hem de manen hazırlanabilmesi için seminer düzenlendi. Hacı adaylarının ilgiyle katılarak takip ettikleri seminer 8 Haziran Pazartesi günü saat 9.00 da Müftülük Toplantı Salonunda başladı. İlk dersin İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş tarafından yapıldığı seminerde, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner de görev aldı.

Seminer, Hac öncesi hazırlıklar, yolculuk, Mekke ve Medine’de yapılacak görevler olmak üzere hacı adaylarının bilgilendirilmesine ve ibadete motive edilmesine yönelik olarak düzenlenmiş olup, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Hac Yolcuları Eğitim Programı çerçevesinde, sinevizyon eşliğinde görsel materyaller de kullanılarak yapılmaktadır.

Üç gün sürecek olan seminerin sonunda, Sağlık Müdürlüğü tarafından, Hacı adaylarımıza Menenjit aşılarının yapılması da planlanmıştır.