Berat Kandili PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 02 June 2015

İLÇEMİZDE BERAT KANDİLİ KUTLAMALARI İFTAR PROGRAMIYLA BAŞLADI

İlçemiz Merkez Camiinde Berat Kandili kutlaması İftar Programıyla başladı. İftardan önce Kur’an okunup, iftar vakti beraberce iftar etmenin bereketi yaşandı.

1 Haziran Pazartesi akşamı İlçemiz Merkez Camiinde düzenlenen Berat Kandili programı, iftar yemeği ile başladı. İftara kadın-erkek, genç-çocuk kalabalık bir cemaat katıldı. İftardan önce Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay Kur’an-ı Kerim okudu. İftarı müteakiben İlçe Müftümüzün imametinde akşam namazı kılındı.

Namazın ardından Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay, Gedik Camii İmam-Hatibi Nejdet Güray, Hacıveli Camii Müezzin-Kayyımı NejdetYeral Kur’anı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kaside okudular. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Berat Kandilinin Hayatımıza Tesiri konulu sohbet etti ve okunan Hatmi Şeriflerin duasını yaptı.

Yatsı namazının yine İlçe Müftümüzün imametinde kılınmasının ardından cemaat birbirleriyle tebrikleşerek kandillerini kutladılar. Çıkışta hayırseverlerin hazırladığı kandil simidi ve çikolata ikram edildi.