Temizlik Hassasiyeti PDF Yazdır E-posta
Sunday, 03 May 2015

BELEK MERKEZ CAMİİNDE TEMİZLİK VE HİJYEN HASSASİYETİ

İlçemiz Belek Merkez Camiinde, camiye çorapsız olarak gelenlere çorap hediye edilerek, temizlik ve hijyen konusunda farkındalık oluşturulmaktadır.

Belek Merkez Camiinde, cemaatin ıslak ayakları ile camiye girmeleri sonucunda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için, cami görevlilerince cami girişine asılan “ıslak ayaklarınızla ve çorapsız olarak camiye girmeyiniz” levhalarının yanına özel olarak hazırlanan köşeye, cemaatin alması ve kullanması için yeni ambalajında çorap ve kâğıt havlular konuldu.

İmam-Hatip Mehmet Çomak ve Müezzin-Kayyım Esat Mahmut Karakuş’un öncülüğünde ve hayırseverlerin katkılarıyla hayat bulan bu uygulamayla, hem caminin daha temiz olması hem de temizlik ve hijyen konusunda bir bilinç oluşturmak hedeflenmiştir. Cemaat de bu uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, daha temiz halılara secde etmek ve daha ferah bir ortamda namaz kılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş da uygulamayı yerinde görmüş, görevlileri tebrik ve emeği geçenlere teşekkür ederek, uygulamanın diğer camilerde de hayat bulacağını ifade etmiştir.

Son Güncelleme ( Tuesday, 05 May 2015 )