Karadayı ve Sulutekke PDF Yazdır E-posta
Sunday, 19 April 2015

KARADAYI VE SULUTEKKE KUTLU DOĞUM PROGRAMLARI

19 Nisan Cumartesi günkü Kutlu Doğum programları, Karadayı ve Sulutekke Cami bahçelerinde icra edildi. Her iki programda da İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş konferans verdi.

İlk Program saat 11.00 de Karadayı Camii Bahçesinde, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Okul Müdür ve öğretmenleri, çevre Din Görevlisi ve Kur’an Kursu Öğreticileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla yapıldı.

Program Karadayı Merkez Camii İmam-Hatibi Süleyman Özen’in sunumuyla başladı. Belkıs Merkez Camii İmam-Hatibi Mehmet Özen’in okuduğu Aşr-ı Şerif’in ardından İlçe Müftümüz Birlikte Yaşama Ahlakı ile ilgili, hadis ve ayetlerden mülhem ilkeleri anlattı. Konferanstan sonra, öğrenciler şiir ve ilahi seslendirdiler. Program Şube Müdürünün, okunan hatimlerin duasını yapmasıyla sonlandı. Program sonunda katılımcılara, Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı kitabı dağıtıldı ve Kutlu Doğum Aşı olarak etli pilav ve ayran ikram edildi.

İkinci program ise saat 17.00 de Sulutekke Camii bahçesinde, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Orman İşletme Müdürü İsa Çapkın, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, çevre Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, çevre mahalle muhtarları ve kadın-erkek kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Abdurrahmanlar Çıtlıklı Camii İmam-Hatibi Ali Kanat’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından çevre Din Görevlilerinden oluşan koro ilahiler söyledi. Öğrencilerin Na’t ve ilahiler okumasının ardından İlçe Müftümüz Birlikte Yaşama Ahlakını anlattı. Şube Müdürü Mustafa Güner’in hatim duasıyla program sona erdi. Katılımcılara gül ve karanfiller, Diyanet yayınlarından kitaplar ve Kutlu Doğum Aşı olarak etli pilav ve ayran ikram edildi.