Kutlu Doğum Özel PDF Yazdır E-posta
Saturday, 18 April 2015

KAPALI SPOR SALONUNDA KUTLU DOĞUM ÖZEL PROGARAMI

İlçe Müftülüğümüzün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içinde Kutlu Doğum Özel Programı, 17 Nisan Cuma akşamı saat 20.15 te 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği programa, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıddık Korkmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenleri, İmam-Hatip ve Kur’an Kursu öğreticileri ile vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu İMKB Turizm Meslek Lisesi Müdürü İsmet Karakaya’nın yaptığı programda, Belek Mecekler Camii İmam-Hatibi Muhammet Necati Kaban Kur’an-ı Kerim okudu. Açış konuşmasını İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı sinevizyon izlendi. İmam Hatip Lisesi öğrencileri Yağmur isimli Na’t ile Veda Hutbesini okudular.

Programın konuşmacısı Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıddık Korkmaz bu yıl Kutlu Doğum Haftasının teması olan “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” başlığı altında yaptıkları konuşmalarında Medine sözleşmesine değindi. Peygamberiniz Medine’ye hicret ettikten bir yıl sonra nüfus sayımı yaptırtmış.1000 kadar Müslüman, 4000 kadar Yahudi ve 5000 kadar da diğer dinlerden insan olduğunu tespit etmiştir. Peygamber Efendimiz bu insanlarla savaşmak yerine onlarla birlikte yaşamanın yolarını araştırmıştır. Bu farklı dinlere mensup insanlarla Medine Sözleşmesini yapmıştır. Bu sözleşmede 50 ye yakın madde vardı. Yahudilerle, Hıristiyanlarla ve diğer Arap kabilleri ile ilgili ayrı ayrı maddeler vardı. Peygamber Efendimiz bu farklı yapı ile kavgayı savaşı değil bir arada yaşamayı tercih etmiştir dedi. Konferansın ardından Manavgat Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi ve kaside okudular.

Programa katkılarından dolayı Kaymakam Erol Rüstemoğlu ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık’a konuşmacı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz, Prof Dr. Sıddık Korkmazve Manavgat Tasavvuf Musiki Koro Şefi Selami Acet’e Kaymakam Erol Rüstemoğlu plaket takdim etti.

Kompozisyon ve şiir yarışması dallarında birinci olan öğrencilere hediyelerini Kaymakam Erol Rüstemoğlu, ikincilere ödüllerini Bedediye Başkanı Prof Dr. Ramazan Çalık, üçüncülere Ödüllerini Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz verdi.