Mahalle Programları Başladı PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 15 April 2015

KUTLU DOĞUM HAFTASI MAHALLE PROGRAMLARI BAŞLADI

Kutlu Doğum Haftası mahalle programları Abdrurrahmanlar Zümrüt Camii, Akçaalan Camii ve Burmahancı Camiinde yapılan programlarla başladı.

15 Nisan Çarşamba günü Abdurrahmanlar Zümrüt Camiinde yapılan programa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, civar mahalle camii İmam-Hatipleri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu Zümrüt Camii İmam-Hatibi Mehmet Karaca’nın yaptığı programda, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya güzel kıratlarıyla Kur’an-ı Kerim okudu. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş Açış Konuşması yaptı. Öğrenciler şiir ve ilahi okudular. Programda Alanya Müftüsü Mustafa Topal Birlikte Yaşama Ahlakı konulu konferansını sundu.

Çevre mahalle İmam-Hatipleri tef ve ney eşliğinde ilahiler söylediler. Konuşmacı Alanya Müftüsü Mustafa Topal ve programa katkı sağlayan Ramazan Öztürk’e plaketlerini Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya takdim etti.

Program, Davut Kaya’nın yaptığı duanın akabinde, hayırseverlerin hazırladığı pilav ve kavurmadan oluşan Kutlu Doğum Aşının ikram edilmesiyle son buldu.

Aynı gün saat 14.00 de Akçaalan Camiinde, kadınlar için Alaaddin Kur’an Kursu Öğreticisi Nurdan Sarı’nın konuşmacı olarak katıldığı, saat 17.00 de de Burmahancı Camiinde İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un konuşmacı olarak yer aldığı programlar icra edildi.