Güllerle ve Dualarla Açılış PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 15 April 2015

KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMALARI GÜLLERLE VE DUALARLA BAŞLADI

İlçemizde Kutlu Doğum Haftası, tamirat ve tadilatı yeni tamamlanan Alaaddin Camii bahçesinde düzenlenen Açılış töreniyle başladı.

14 Nisan Salı günü saat 11.30 da düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Kaya ve Mustafa Aydın, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, İlçe Müftümüz Dr. Abdülkadir Karakuş, Mal Müdürü Yusuf Koç, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Hatice Tümer, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenleri, imam-hatibler ve kur’an kursu öğreticileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner’in yaptığı programda, Çakallık Mahallesi Kır Camii İmam-Hatibi Bülent Şen Kur’an-ı Kerim okudu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdülkadir Karakuş kutlu doğum haftasının bu yıl ki temasının “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı” olduğunu söyledi. Bu konun çok önemli olduğunu vurguladı ve:Birlikte yaşamayı insanlık ailesi olarak beceremiyoruz. Ailelerimizle bir arada olmayı beceremiyoruz. Peygamber efendimizin bir arada yaşama adına öğrettiklerine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var dedi. Konuşmanın ardından ilçe müftümüz protokole ve katılanlara gül takdim etti.

Tadilatı tamamlanan camiye katkı sağlayanlar adına cami cemaati Ali Çolpak’a ilçe Kaymakamımız, Camii İmam-Hatibi Mustafa Karataş’a Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya plaket verdiler. Kurdele kesiminden sonra cami gezildi. Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay, Gedik Camii İmam-Hatibi Nejdet Güray ve Akkuyu Camii Müezzin-Kayyımı Tevfik Nuri Kara Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kaside okudular. İlçe Müftümüz Dr. Abdülkadir Karakuş okunan hatimlerin ve Mevlid-i Şerif’in duasını yaptı ve öğle namazını kıldırdı.

Çıkışta tüm cemaate kutlu doğum aşı olarak etli pilav ve ayran ikram edildi.