Şehitlere Anma Programları PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 25 March 2015

ÇANAKKALE’DE ŞEHİT VEREN MAHALLELERİMİZDE ANMA PROGRAMLARI

Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü vesilesiyle, İlçe Müftülüğümüz tarafından Çanakkale’de şehit veren mahallelerimizde anma programları düzenlendi.

Çanakkale’de ilçemizden şehit olanlar ve tüm şehitlerimiz için Tekke Camii bahçesinde ve Çandır Kur’an Kursu bahçesinde Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri Hatimler okudu ve akabinde şehitlerimizi anmak için program düzenlendi.

Tekke Camii bahçesinde düzenlenen programda mahalleli kadın-erkek, çocuklar ve gençler cami bahçesinde buluşarak okunan Kur’an-ı Kerim’i ve İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un yaptığı konuşmayı dinlediler. Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner’in yaptığı hatim duasına âminleriyle eşlik ettiler. İkramlarla program sona erdi.

Çandır Kur’an Kursu bahçesinde düzenlenen programa da mahallelinin yoğun katılımı oldu. Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileriyle cami görevlilerinin organize ettiği program, İlçe Müftümüzün konuşmasıyla başladı. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptığı konuşmasında, her karışı şehit kanıyla sulanmış olan bu topraklara düşman çizmesi basmasın, Allah onlara fırsat vermesin, bizlerede dirlik ve düzen versin temennilerini dile getirdi. Çandır Gökçay Camii İmam-Hatibi Nihat Kartal ilahi okudu. Çandır Camii İmam-Hatibi Salim Çelikkanat Kur’an-ı Kerim okudu ve Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner de okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yaptı.

Programa katılanlara ev sahibi Çandır Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı yemek ikram edildi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 25 March 2015 )