Şehitler Çınaraltında Anıldı PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 18 March 2015

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ÇINARALTI MEYDANINDA ANILDI

İlçe Müftülüğümüz, Serik Belediyesi ve Serik İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Şehitleri anma programı yoğun bir katılımla icra edildi.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, Belediye Başkan Vekili Gani Demir ve Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Murat Serdar Nizamoğlu, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, İlçemizin Daire Amirleri, Serik İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği idareci ve mensupları, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri, Gaziler, Şehit ve Gazi yakınları ile pek çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Kaymakamlık binası önünden Şehitlere ve Tarihe Saygı yürüyüşüyle başlayan program, Çınaraltı meydanında Selimiye Camii İmam-Hatibi Galip Aksay’ın sunumuyla devam etti. Saygıduruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay Kur’an-ı Kerim okudu. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Belediye Başkam Vekili Gani Demir selamlama konuşması yaptı. Serik İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Merve Çalışkan, Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu. Serik İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Akbayır Çanakkale zaferini anlattı. Kozan Mahallesi Camii İmam-Hatibi Emre Mutlu bağlaması eşliğinde Çanakkale Türküsünü okudu. Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için okunan Hatmi Şeriflerin duasını İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı.

Program sonunda katılımcılara bulgur pilavı ve üzüm hoşafı ikram edildi.