Şehitler Yad Edildi PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 18 March 2015

SERİK ŞEHİTLERİNİ SEHER VAKTİNDE YAD ETTİ

Çanakkale Zaferinin 100. Yılında 18 Mart Çarşamba sabahı kadın-erkek, gençler ve çocuklardan oluşan coşkulu bir gurup Merkez Camiinde sabah namazında tek yürek oldu.

Merkez Camiinde düzenlenen dua ve zikir buluşmasında cami cemaate dar geldi. Gençlerin yoğunlukta olduğu program Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay’ın sabah namazı öncesi Yasin-i Şerif okumasıyla ve Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner’in  sabah namazını kıldırması ile başladı.

Namazın ardından Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay Zikr-i Şerif okudu. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş konuşma yaptı. Konuşmalarında; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıl dönümünü onur ve gururla idrak ettiğimizi söyleyen Karakuş, şu toprağın hangi parçasını kaldırsak şehitlerimizin ruhu, şehitlerimizin hatıraları çıkar. Orada kan ile can ile yazılmış destanlar vardır. Şükürler olsun bu sabah şehitlerimizi yâd etmek onları rahmetle anmak ve yazdıkları destanı anlamlandırmak için sizlerle buradayız, dedi.

Hastane Camii İmam-İmam Hatibi Nejdet Yeral, Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay ve Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Ali Metin Kuran-ı Kerim okudular. Çanakkale Savaşlarına ilçemizden katılan 39 şehidimizle tüm şehitlerimiz için okunan Hatm-i Şeriflerin duasını ilçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı.

Çıkışta Çınaraltında hayırseverlerin hazırladığı çorba ikram edildi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 18 March 2015 )