Konferans PDF Yazdır E-posta
Saturday, 14 February 2015

SERİK İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ DERNEĞİNDE KONFERANS

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Serik Şubesinde konferans verdi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Toplantı Salonunda her hafta Cuma akşamları mutat olarak yapılan konferanslar serisinin bu haftaki konuğu, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş oldu.

13 Şubat Cuma akşamı düzenlenen ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Öğretmen Abdurrahman Merdun’un sunumuyla gerçekleşen, Sünnetin Önemi ve Sünnet Anlayışımız konulu konferans, Selimiye Camii Müezzin-Kayyımı Erdal Yol’un okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başladı.

İlçe Müftümüz konferansında, ashabın Peygamberimize verdiği değeri ve bu değerin bir sonucu olarak O’nun sözlerine atfettiği önemi örneklerle anlattı.Kur’an’a müdahil olamayan bir takım kişilerin, güçlerin ve oluşumların, Hadisler yoluyla İslam’ı ifsat etme girişimlerine rağmen, Kur’an’ın ilk günkü tazeliği ile elimizde olmasının sünneti anlamak ve yaşamak konusunda da en önemli rehber olduğunu ifade etti. Soru ve cevap bölümüyle program sona erdi.